Vertraagde renovatie bs De Springplank inmiddels op stoom!

24 januari 2022
'We zijn blij dat oorspronkelijke plan doorgaat'
TETERINGEN - Onder meer stijgende kosten zetten de renovatieplannen van basisschool De Springplank in Teteringen afgelopen zomer tijdelijk in de pauzestand.

Een hercalculatie was nodig en de begroting moest opnieuw goedgekeurd worden. ,,Gelukkig kunnen we onze oorspronkelijke plannen alsnog uitvoeren."

Er wordt inmiddels hard gewerkt in het pand aan de Groenstraat in Teteringen. Timmer- en boorgeluiden wisselen elkaar af in het achterste en oudste deel van de school. Aan de voorzijde krijgen leerlingen gewoon les.

We proberen de overlast van de verbouwing zoveel mogelijk binnen de perken te houden

Sjoerd Hagen, directeur bs De Springplank

Directeur Sjoerd Hagen: ,,We wisten dat we overlast zouden krijgen van de verbouwing. We proberen het zoveel mogelijk binnen de perken te houden voor onze leerlingen en docenten."

Budget

Hagen is blij dat het werk halverwege november alsnog is begonnen. Aanvankelijk was de planning aan het begin van het schooljaar te starten. ,,Toen bleek het door BreedSaam gereserveerde budget te beperkt om alle plannen uit te voeren. Er is een nieuwe begroting gemaakt, waarvoor opnieuw goedkeuring nodig was."

Tekst gaat verder onder de foto

De stalen balken zijn bedoeld om een extra klaslokaal te maken op de bovenverdieping van het oudste deel van het schoolpand aan de Groenstraat in Teteringen.
De stalen balken zijn bedoeld om een extra klaslokaal te maken op de bovenverdieping van het oudste deel van het schoolpand aan de Groenstraat in Teteringen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Volgens BreedSaam gaat het om een kostenstijging van 40 procent door onder meer hogere uurlonen en materiaalkosten. Omdat de planmakers aan het oorspronkelijke renovatieplan wilden vasthouden, is uitstel voor lief genomen.

Ruimte

Hagen: ,,Dit is voor ons Jenaplanonderwijs een perfecte locatie, vanwege de extra ruime lokalen in het oudste deel van de school. Ook de gymzaal wordt opgeknapt. Die paar maanden vertraging wegen niet op tegen de voordelen die we straks krijgen."

De buitenruim≠te wordt groener, maar kinderen moeten ook kunnen voetballen

Sjoerd Hagen, directeur bs De Springplank

Ook het schoolplein wordt aangepakt. Leerlingen mochten al wensen indienen en vorige week was er een brainstormsessie met ouders. Hagen: ,,We gaan de buitenruimte in zones opdelen. We nemen alle ideeŽn mee en kijken wat haalbaar is. Het wordt groener, maar kinderen moeten er ook kunnen voetballen."

Gymzaal

Naar verwachting is de eerste fase van de verbouwing eind april klaar. Dan verhuizen de klassen naar het gerenoveerde deel en wordt het voorste stuk van de school aangepakt, evenals de gymzaal. Hagen: ,,De buitenruimte is het slotstuk. We hopen voor de kerstvakantie klaar is te zijn."